Muistatko vielä aikaa ennen nykymaailman tosi-tv:tä?

Jos olet kultaiseen keski-ikään ehtinyt elämän marinoima boomeri, saattaa muistien syövereistä nousta jonkinlaista tosi-tv:n esiastetta edustaneet television kisailukokemukset: Napakymppi, Kymppitonni, Onnenpyörä ja Ruutuysi. Ihan vain muutamina heittoina nimillä mainiten.

Moniin ohjelmista saattoi päästä mukaan kuka tahansa tavis – aivan kuten nykyisin. Hakemuksen voi laittaa kuka vain sisään itseään innostavaan tosi-tv-formaattiin.

Monet vanhoista tv-kisaklassikoista on jo ehditty modernisoida nykypäivään. Napakympin Kari Salmelainen on 2020-luvulla Janne Kataja.

Onnenpyörässä vokaalikauppaa viime vuosituhannella kisaajien kanssa kävivät Kim Floor ja Janne Porkka, uudistetussa versiossa vuosina 2018–2019 Jethro Rostedt.

Ruutuysin uusi tuleminen? FalaBros tekee aloitteen!

Maan mainio Ruutuysi, jossa katsojat saivat soittaa studioon ja arvuutella, että mikä tai kuka on piilossa ruutujen takana, ei ole vielä saanut 2000-luvulle modernisoitua versiota. Huhuu tuotantoyhtiöt, eikös olisi jo aika?!

Jos olet sukupolvea, jolla kello ei Ruutuysin kohdalla kilkata, niin autamme nyt saamaan langan päästä kiinni:

Kääntyviä ruutuja oli ohjelman nimen mukaisesti kaikkiaan yhdeksän. Ensimmäisestä ruudusta oli käytännössä mahdoton arvata, mutta pala kerrallaan kuva tarkentui. Kun soittaja keksi oikein vastauksen, oli luvassa jonkinlainen palkinto: toisinaan ihan riihikuivaa rahaa ja joskus esimerkiksi kodinkoneita. Sitä parempi, mitä nopeammin arvoituksen ratkaisi.

Jos haluat päästä originellin Ruutuysin tunnelmiin, niin esimerkiksi YouTuben satunnaispoiminta tarjoilee jaksomuiston vuodelta 1986. Studioyleisössä istuva Joensuun kauppaoppilaitoksen somistajakurssi antaa samalla maistiaisia kasarimuodista ja tukkatyyleistä: https://youtu.be/2rLX64D6fI8

Miten tämä kaikki liittyy uuteen kotimaiseen ruokabrändiin nimeltä FalaBros, jonka blogin ensipostausta parhaillaan luet?

Kas näin:

Näin FalaBros-ruutuysi etenee

Koska modernisoinnin yhteydessä on aina lupa ottaa taiteellisia vapauksia, olemme mekin niin tehneet. Jännitystä ei tässä 2000-luvun versiossa tarvitse pidättää yhdeksän ruudun edestä, vaan arvoitus paljastuu VIIMEISTÄÄN kolmantena arvuutuspäivänä. Soittaa ei tarvitse mihinkään, vaan oman veikkauksen saa heittää matalalla kynnyksellä somepostaukseen.

Ota siis FalaBrosin somekanavat seurantaan ja tule arvuuttelemaan arvaamattomia podcast-vieraitamme. Falalalalallallaaa….