FalaBros – ismejä ja ilmiöitä” podcast-sarjan avausjaksossa Teflon Brothersit kuulevat raatorehellisen mielipiteen tuoreesta bisnesideastaan Puolangan pessimistit ry:n Tommi Rajalalta.

Teflon Brothersit fiilistelevät Rajalalle uutta innovatiivista elintarvikealan yritystä, jossa he ovat mukana. FalaBrosin ensimmäinen kauppoihin rantautunut tuote on härkäpapuhummuksesta valmistettu välipala nimeltään FalaPala. 

Pyhimys, Voli ja Heikki Kuula ovat itse maistelleet kesän virallista festarievästään jo pitkin tuotekehitysvaihetta ja uskovat, että se maistuu ruokavalioon katsomatta kenelle tahansa.

Lähetyksessä paljastuu, että Rajala on ollut kasvissyöjä yli 20 vuotta. Myös hänen voisi kuvitella olevan tuoteuutuudesta innoissaan. Pessimisti lataa kuitenkin tiskiin tylyjä faktoja startup-maailmasta.

– Startupit ovat liikeideana epäonnistumisen taidetta. Kaikki ne kuolevat pois. En usko, että teillä on mitään mahdollisuuksia onnistua. Ei Teflonitkaan ole koskaan onnistuneet missään.

Puolangan pessimistit menestyneempi maailmalla

Pyhimys ottaa palautteen suoraselkäisesti vastaan ja toteaa epäonnistumisten pitävän yrittäjän mielen virkeänä. Sillä sitähän hekin ovat Volin ja Heikin kanssa mitä suuremmissa määrin. Teflon Brothers Oy on monessa mukana.

– Yrittäjyys on hieno sana. Siihen ei sisälly onnistuminen. Jos siihen liittyisi onnistumista, se olisi varmaan mainittu siinä, Pyhimys toteaa.

Pienten budjettien someilmiö kuolevasta kainuulaiskylästä eli Puolangan pessimistipäivät on pystynyt tekemään itsestään jopa kansainvälisesti kiinnostavan ilmiön. Tämä kuitataan podcastissa epämääräisellä sivulauseella. Tommi Rajala epäilee syyksi perisuomalaista kateutta.

– Kyllähän minä lämpiössä kerroin argentiinalaisesta tv-kuvausryhmästä, joka oli juuri podcastin nauhoitusviikolla Puolangalla. Ja BBC:stä. Ja Kanadan yleisradioyhtiöstä. Montako kertaa nämä tv-kanavat ovat tulleet Tefloneiden keikalle? Rajala sadattelee studion kulisseissa. 

Koska FalaBros-podcast ei yritä edes näytellä olevansa kaupallisuudesta vapaa tuotanto, antavat Teflon Brothersit Tommi Rajalan hehkuttaa estoitta omia bisneksiään, niin verkkokaupan fanituotteita kuin kesän Pessimismimusikaalia, jota esitetään Puolangalla 16 näytöstä.

Tefloneiden virallinen festarieväs saa tuomion

Teflonit toivovat Tommi Rajalan tekevän vastapalveluksen, kun ohjelmassa siirrytään FalaPala-maistiaisiin eli Teflon Brothersien omaan bisnesideaan. On aika maistaa fermentoidusta härkäpavusta valmistettua välipala-snacksia yhdessä vieraan kanssa. 

Kiusallisen hiljaisen mutustelun jälkeen on tuomion aika.

FalaPala on gluteeniton ja laktoositon suupala, jossa on rapea kuorrute. Sen voi syödä sellaisenaan suoraan pussista tai käyttää ruoanlaitossa.

– Kuivaa, Tommi Rajala toteaa ja hörppää sitruunavichyä päälle saadakseen edes jonkun maun suuhunsa.

Rajala on oman ruokavalionsa myötä tutustunut moniin erilaisiin kasviproteiinituotteisiin. Alkutylyksen jälkeen hän huomaa kätensä vierailevan kuin itsestään FalaPala-kipolla ja heltyy toteamaan, että Teflon Brothersien festarieväs on paremman makuista kuin hän osasi odottaa. 

Pessimisti ei tälläkään kertaan pettynyt, vaan yllättyi positiivisesti.

Tommi Rajalan lakoninen ja verkkainen ulosanti saa podcast-isännät pohtimaan kulisseissa, onko Puolangan pessimistit ry:n toiminnanjohtajan mielenterveys täysissä kantimissa.

–Kyllä, masennustilani on haastanut tämän kesän pessimismimusikaalin luovaa prosessia. Nyt se on kuitenkin valmis. Paskahan se tänäkin vuonna on, mutta kummallista kyllä, lipunmyynti on vetänyt paremmin kuin koskaan, Rajala paljastaa Teflon Brotherseille.

(Kun kuitenkin olet utelias, niin käy ihmeessä tsekkaamassa Pessimistien verkkokaupassa, onko lippuja vielä jäljellä, vai joko umpihullut suomalaiset ovat ostaneet kaikki! Näytöksiä kesällä 2022 yhteensä 16.)

 Jakson nauhoituksen jälkeen Rajalasta on tehty yhdistyksen taiteellinen johtaja. Erityisesti Heikki Kuulaa mietityttää, onko pessimismin viljely todella taidetta vai onko Rajala vain halunnut uuden innostavamman tittelin käyntikorttiinsa…

KUUNTELE FalaBros-podcastin avausjakso ”Unelmat ovat pettymysten kivijalka”: