Ismejä ja ilmiöitä perkaavassa FalaBros-podcastissa on edetty kolmanteen jaksoon. Humorismin alalajiksi keskusteluun valikoitui pieruhuumori, sillä härkäpapu, josta Tefloneiden kesän keikkaeväs on tehty, saattaa aiheuttaa ilmavaivoja.

Teflon Brothersit tiesivät tosin jo ennen lähetystä, että aasinsilta pieruhuumoriin ontuu, sillä jo keväällä tapahtui merkittävä harppaus FalaPala-härkäpapupalleroisen tuotekehityksessä.

– FalaPala on tehty fermentoidusta härkäpavusta, mikä tarkoittaa, että näitä voi vetää ilman ilmavaivoja. Mutta jakson teemaksi oli jo aikaa sitten valittu pieruhuumori ja vieraaksi kutsuttu maamme eturivin standup-koomikko Ilari Johansson, joten pakko oli jotain yrittää, Pyhimys taustoittaa FalaBros-podcastin kolmatta jaksoa.

Sisällöllisesti köyhähkö lähtöasetelma on vasta alkua epäonniselle jaksolle, sillä Lapissa nauhoituspäivänä keikkaileva Johansson ei saa etäyhteyttä studioon toimimaan ja kello käy. Lapin-kiertueen seuraava etappi kutsuu eikä kukaan ehdi odotella tietokoneen vaatimaa järjestelmäpäivitystä.

Lopulta on pakko ottaa teknisesti ala-arvoinen Teams-yhteys, jotta sovittu haastattelu saadaan tehtyä ja sehän kuuluu äänen laadussa.

Pieruhuumorista vakavaan draamaan

Alkukankeuksista piittaamatta Johansson lähtee ammattilaisen otteella syventämään sovittua teemaa ja kertoo tarinan petomaanista nimeltä Joseph Pujol, joka oli kovapalkkainen taiteilija Pariisin Moulin Rougessa 1850-luvulla.

 – Hän pystyi sammuttamaan kynttilän kahdesta metristä, siis pieremällä. Ja huiteli myös sonetteja menemään. Pierutaiteilijan ruokavalioon kuului paljon taikinaa ja papuja, Johansson kertoo podcastissa Tefloneille.

Kun pieruhuumoria on käsitelty sen verran, että sen kehtaa todeta olevan yksi jakson teemoista, siirrytään keskustelussa pohtimaan huumoria käsitteenä laajemminkin. Koomikko myös vakavoituu kertoessaan draamaroolistaan C Moren alkuperäissarjassa Hymyä!.

Teflon Brothersit pohtivat, oliko kohutoimittaja Veikko Ennalaa eniten määrittänyt ismi alkoholismi, journalismin ohella.

– Veikko edusti useita ismejä, ainakin radikalismia ja gonzoismia, jos gonzo-journalismista voi käyttää sellaista nimitystä. Oli kunnia näytellä äärilaitojen ihmistä. Pääsin juttelemaan hänen tyttärensä kanssa ja tutustumaan sitä kautta Veikkoon paremmin, Johansson tunteilee.

FalaPala-pussi harharetkellä Ylläksellä

FalaBros-podcast on häpeilemättömän kaupallinen tuotanto, jolla Teflon Brothersit haluavat tehdä tunnetuksi uutta kotimaista FalaPala-välipalaa. Rap-artistit ovat itse mukana tuotteen kehittäneessä startup-yrityksessä.

Jokaisessa jaksossa tarjotaankin vieraalle FalaPaloja – myös etäyhteydellä podcastissa vieraileville. Paitsi huono-onnisessa kolmosjaksossa.

Ilari Johansson on nimittäin nauhoitushetkellä edelleen Levillä eikä Lapin-kiertueen seuraavalla etapilla Ylläksellä, johon maistiaiset on toimitettu.

FalaPalat saapuivat yksinoikeudella S-ryhmän valikoimiin kesäkuussa. 140 gramman pussi maksaa esimerkiksi Prismoissa vain 1,99 euroa. Vatsan saa siis helposti täyteen noin parilla eurolla.

– Nyt jos Ylläksellä jollekin Ilari Johanssonin näköiselle miehelle on juuri ojennettu käteen tällainen violetinkirjava FalaPala-pussi, niin mätä tai hifistele, kuten paketissa lukee, Pyhimys yllyttää podcastissa.

Kuuntele jakso kokonaisuudessaan Spotiftysta: