Moneen kertaan palkittu Burger5 on käsintehtyjen burgereiden pyhättö kuopiolaisessa Viihdekeskus Minnassa. Uudistuneelta ruokalistalta FalaBros löytyy peräti kolmesta eri kohdasta.

Keittiömestari, yrittäjä Lasse Herd kertoo saaneensa juuri ennen juhannusta ravintolaansa tutustuttavaksi ensimmäisen erän härkäpapuhummuksesta valmistettuja FalaPaloja – hiljattain markkinoille saapuneita kotimaisia uutuuksia.

– Nappasin osan erästä mukaan mökille ja siellähän ne tekivät loistavasti kauppansa juhannusvieraiden keskuudessa. Niinpä otimme FalaPalat jo kesällä Voltti Cateringimme vegeannosten raaka-aineeksi ja saimme niistä loistavaa palautetta myös pitopalveluasiakkailta, Herd kertoo.

Lokakuussa lanseerattiin Burger5:n uusi ruokalista. Chilillä ja korianterilla aateloidut FalaPalat ovat lunastaneet keittiömestarilta paikan myös kaupungin himoituimpien ravintola-annosten listauksessa.

Burger5 lupaa tuottaa asiakkailleen ”burgasmeja”, mutta nyt kuopiolaisravintola pääsee tarjoamaan myös vegstaasia.

Lasse Herd hyväksyy keittiöönsä vain parhaita raaka-aineita, koska muutoin asiakaslupaus nimeltä ”burgasmi” voisi vaarantua.

FalaPala mukaan platteriin klassikoiden rinnalle

FalaPaloja tarjoillaan uudella listalla alkupaloina yhdessä tuoreen korianterin ja jalapeno-vaiolin kanssa.

Pääruokalistalta taas löytyy FalaBros-salaatti, jossa FalaPalat lepäävät yrttiöljyssä pyöräytetyllä viherversosalaattipedillä yhdessä inkiväärikaalin, pikkelikurkun, krutonkien ja sour cream & onion -kastikkeen kanssa.

– Juuri tämä chili-korianteri-versio FalaPalasta sopi loistavasti salaatin aasialaishenkiseen makumaailmaan. FalaPalat löytyvät myös alkupalalistan Sharing is caring -combosta. Sitä kautta moni asiakkaamme onkin jo ehtinyt tehdä uutuuden kanssa tuttavuutta platter-klassikoiden ohessa, Herd kertoo.

Lasse Herdin mukaan lihattomien vaihtoehtojen kysyntä kasvaa heilläkin koko ajan. Siksi alan ammattilaista ilahduttaa, että markkinoille on saapunut runsaasti uusia raaka-ainevaihtoehtoja – myös kotimaisia ja ennen kaikkea hyvänmakuisia.

Herd suosii mielellään lähellä tuotettuja, kotimaisten yritysten raaka-aineita, mutta lopulta valinnat sanelee kuitenkin aina maku ja laatu. Niistä palkittu ravintola ei voi koskaan tinkiä.

Proteiinipitoinen FalaPala tekee raikkaasta aasialaishenkisestä salaatista ruokaisan ja täyttävän.

FalaPalat seuraavaksi lounaslistalle?

FalaBrosin tuotteissa ja tarinassa yhdistyvät kaikki Burger5:n keittiömestarille tärkeät arvot.

– FalaPalan kehittäneiden yrittäjien kanssa olemme tehneet jo pitkään yhteistyötä, sillä burgereidemme sämpylä on ”tilaustyö” Liepuskan Herkkupajalta. Potato bun -sämpylää ei ole Kuopiossa kenelläkään muulla. Taustalla toimiva yritys on eri, mutta savolaiskulinaristit makujen takana samat, Herd paljastaa.

Loppuun Herd tarjoilee vielä toisenkin paljastuksen. FalaPalat ovat ehtineet pelastaa hänet jo kerran pulasta.

– Kasvisburgerissa käyttämämme pihvi oli hetki sitten väliaikaisesti lopussa, joten tein jopa burgerin FalaPaloista. Hyvin toimi sielläkin. Tuote vaikuttaa niin monikäyttöiseltä, että seuraavaksi lähdemme varioimaan sitä myös lounaslistalle.

Vakipaikka suositun ravintolan ruokalistalta on kelpo saavutus uudelta kotimaiselta ruokabrändiltä.

Tutustu Burger5:n uuteen ruokalistaan tarkemmin netissä ja varaa pöytä nautintojen äärelle: www.burger5.fi